top of page

Wijsheid komt niet met de jaren. Ze is er al.

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

Wonderlijk. Wat er ontstaat. Wanneer je hier en nu aanwezig bent, gegrond, bewust van je lichaam en energie, bewust van de aarde, de lucht, de seizoenen, de natuur, bewust van anderen rond je heen, dichtbij en veraf.


Iets in ons toont ons de weg. Onze eigen weg. We moeten er niet over nadenken. Het ontstaat, wars van wat anderen, wijzelf of de maatschappij verwachten of zouden willen.


We willen zo graag begrijpen, het verleden, het heden, de toekomst. We analyseren en reflecteren. Over onszelf, over anderen, over de wereld. We willen willen willen en doen doen doen. Tot we ook het ‘voelen’ wakker maken en en een breder bewustzijn uitnodigen. Een andere realiteit komt tevoorschijn. Een realiteit die er altijd al is maar die we niet ervaren als we enkel ons hoofd gebruiken.


(Whole body) focusing geeft krachtige inzichten over jezelf en de dingen waarmee je worstelt. Je gaat zelf zo ver als waar je klaar voor bent. Je lichaam weet wat kan.


Als beginnende zelfstandige had ik tot nu toe nog niet veel klanten. Hoewel de ervaringen positief zijn, slaat de twijfel soms ook wel toe. Beschik ik wel over voldoende tools en kennis? Ben ik wel 'slim' genoeg? Is ons lijf echt zo wijs als ik het ervaar? En werkt mijn aanpak wel voor iedereen?


Vrijdag focuste ik op mijn twijfel. Door de twijfel heen ontstond dit beeld: ik zag een lange laan voor mij, aan weerskanten omgeven door bomen. Ik begon het pad te lopen. Het was alsof het daar speciaal voor mij was aangelegd. Ik besefte helemaal: 'Hier ben ik voor gemaakt, hoeveel of hoe weinig klanten ook, dit is mijn weg.' Plots kreeg ik ook het beeld van de zee die in twee splitste voor mij en ik die erdoor wandelde. Ik voelde me zo zelfbewust en vol vertrouwen. 'Dit is mijn weg. Dit is wat ik wil uitdragen.' Het beeld was zo krachtig dat de kritische stemmetjes naar de achtergrond verdwenen.Wil je zelf de kracht van focusing ervaren?


Wil je het individueel ervaren rond een bepaald thema of vraag waarmee je zit?


Wil je het als koppel ervaren? Relational whole body focusing zorgt voor nieuwe inzichten in je relatie. Inzichten die niet ontstaan door enkel te praten.


Of kom naar één van de workshops.


Meer weten over mijn andere aanbod?

www.frictie.be Check zeker ook de agenda: www.frictie.be/agenda

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page