top of page

wo 09 jun

|

Online via zoom

Kennismaking Instinctieve Meditatie (1)

We zijn zoveel meer dan het beeld dat we hebben van onszelf. Via instinctieve meditatie verdiep je en verruim je je beleving van jezelf en de wereld. Toegankelijk voor iedereen. Geen voorkennis vereist. Data: 9, 16, 23 en 30 juni van 9u tot 10u30 Prijs: 40 euro/reeks of 10 euro/les

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kennismaking Instinctieve Meditatie (1)
Kennismaking Instinctieve Meditatie (1)

Tijd en locatie

09 jun 2021 09:00 – 10:30

Online via zoom

Gasten

Over het evenement

Meditatie is iets natuurlijk, iets instinctief. We doen het allemaal spontaan om ons lichaam en onze geest even rust te geven in de drukte van de dag. Door bewust te mediteren intensifieer dit natuurlijke proces. Resultaat: je bent meer ontspannen en je kan beter omgaan met de uitdagingen die op je pad komen.

Meditatie is echte 'me time'. Je geeft jezelf even alle aandacht.

Als meditatie een spel was, dan is het doel om gedachten en emoties gewoon te laten komen en gaan zoals ze doen, zonder weerstand te bieden. Je slaat het gewoon gade en verwelkomt wat komt, zonder dat je iets probeert vast te houden of weg te duwen.

Door je bewust te worden van de flow aan gedachten en emoties, zorg je ervoor dat je hersenen grote schoonmaak houden. Vanuit een open, wakkere houding merk je alles op wat passeert. Na meditatie kan je je beter concentreren omdat je aandacht hebt gegeven aan de ruis in je hoofd.

Er zijn geen vaste regels. Je moet niet stilzitten, je moet je geest niet leegmaken. Je neemt tijd om even te pauzeren en nieuwsgierig op te merken wat er allemaal passeert. Soms ga je met iets aan de slag dat duidelijk aandacht vraagt. Soms focus je op het geheel.

Instinctieve meditatie is

 • Alles omarmen dat deel van je uitmaakt. Geen taboes.
 • Al je emoties, instincten, verlangens, gewaarwordingen toelaten en verwelkomen. Ze tonen het leven zoals het is. Ze informeren je over wat je kan doen om met meer energie te leven. Ze leren je hoe je een leven kan lijden dat zinvol is voor jou.
 • Jezelf accepteren in wat je energie geeft en wat niet. Leren voluit ja zeggen tegen wat jou energie geeft en leren nee zeggen tegen wat jou energie ontneemt.
 • Je eigen energie volgen, hoe ze zich ontvouwt, moment na moment.
 • Durven verbinden met dat waar je zo naar verlangt
 • Komen tot een diepe rust terwijl je wakker bent
 • Ervaren hoe je kan handelen vanuit rust, ook als het gaat om iets wat spannend voor je is (spreken voor groep, een moeilijk gesprek aangaan,…)
 • Stressreducerend, waardoor je je eigen gevoelens niet op anderen meer gaat uitwerken.
 • Ontdekken dat alles wat je wil er al is.
 • Ontdekken dat je fysiek en energetisch verbonden bent met jezelf, met de wereld en met anderen.
 • Je zelfhelende kracht ervaren door alles vanuit een ontspannen toestand welkom te heten en te laten zijn.

Alles accepteren en verwelkomen leidt tot vrijheid. In ’t begin is er moed voor nodig om ook dat te verwelkomen wat je liever niet ziet (verdriet, angst, boosheid, jaloezie, ontgoocheling, vermoeidheid…). Daarna gaat het vanzelf. Je ontwikkelt een nieuwsgierigheid voor alles wat is, zonder oordeel. Dat leidt dan weer tot compassie met jezelf en anderen en het omarmen van het leven zoals het is.

Deel dit evenement

bottom of page